• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0882475669
    • Пушен червен пипер 0.100 кг

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Пушеният червен пипер Пиментон де ла Вера е продукт със защитено наименование за произход. Произвежда се единствено в долината да ле Вера в испанската област Естремадура. Отличава със силен, характерен вкус и аромат на дим, получен по естествен начин като резултат от традиционната технология за изсушаване на чушките. Подходяща продправка е за боб, маринати за месо, риба, зеленчуци, чорби.

      

     Пушеният червен пипер Пиментон де ла Вера е продукт със защитено наименование за произход. Произвежда се в Испания в долината де ла Вера, област  Естремадура, отличаваща се с влажен климат и чести валежи през есента, когато се прибират узрелите червени чушки. Това прави невъзможно изсушаването им на слънце и налага специалната технология на сушене, на която се дължи  специфичният аромат и вкус на световно известния испански пушен червен пипер.

      

     След обирането чушките се поставят в специални сушилни на две етажа. На първия етаж се поддържа бавен огън от влажни дъбови дървета, които изсушават и опушват пиперките, разположени на дървени скари на втория етаж. Обръщат се на ръка всеки ден в продължение на 10-15 дни. След изсушаването, жилките и семето се отстраняват и пиперките се смилат с електрически мелници с каменни колела. Топлината, излъчена от триенето може да се окаже пагубна за вкуса и цвета на пипера и затова процесът се извършва изключително бавно. Този традиционен метод за производство на пушения червен пипер е създаден преди векове и се практикува и до днес, като е съчетан с най-съвременни технологии, осигуряващи високото качество на продукта.

      

     Пушеният червен пипер Пиментон де ла Вера се отличава с наситен червен цвят, приятен вкус и изразен аромат на пушек. С него можете да придадете на ястията характерния аромат на храна, приготвена на дървени въглища, без да е необходимо да палите скарата. Продуктът се отличава със силен вкус и аромат и затова трябва да се дозира много внимателно. Половин чаена лъжичка е достатъчна за ястие от 4-6 порции. Добавя се по време на готвенето, защото при загряване освобождава аромата си, но трябва да се добавя само в течности на бавен огън, защото лесно прегаря. Когато не се подлага на топлинна обработка вкусът на пушения червен пипер не е толкова интензивен и затова може да се дозира по-свободно, като се поръсват с него сирена, яйца, зеленчуци , меса.

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter