• Добавени продукти за сравнение
        Няма нищо в сравнение...
      • Вашите любими продукти
          Няма нищо в любими...
        • 0882475669
          • Синап бял млян

            В кулинарията белият синап се използва основно за приготвяне на горчица. Тя се прави от смлени зърна, които се пресоват, за да се отстрани маслото. Обезмаслената маса се стрива отново до фино брашно, което се смесва с оцет или вино. Овкусява се със сол, захар или мед и се подправя с пресни или сушени подправки, за да се подобри вкусът. Най-често се използва естрагон, но може да се добави и канела, карамфил, бахар, чесън и др. Някои марки горчица съдържат куркума, която й придава яркожълт цвят.

            Белият синап се използва също и за консервиране на зеленчуци, като се комбинира добре с бахар, черен пипер и дафинов лист. Със смляната подправка може да подправите ястия от говеждо и птиче месо, дивеч и риба.

            В медицината синапеното семе се употребява при простудни заболявания и като апетитовъзбуждащо средство, усилващо отделянето на стомашен сок. Притежава и противовъзпалителни и антисептични свойства.

          • Филтър
          • Последно гледани
        • Newsletter