• Добавени продукти за сравнение
        Няма нищо в сравнение...
      • Вашите любими продукти
          Няма нищо в любими...
        • 0882475669
        • Кардамон на зърна 0.250 кг

          1 2 3 4 5
          Наличност:
          На склад

          Кардамон плод – ароматна подправка за сладки и солени ястия с месо, ориз, зеленчуци, за плодови сладкиши, печива, козунаци, хлябове, кафе, чай и др. Предлагаме ви два вида кардамон.

          Тази подправка снабдява тялото с минерали като калий, калций, сяра, и магнезий. Богатият химичен състав се допълва от желязо и манган. Освен това, тази подправка е  много богата на жизненоважни витамини, включително рибофлавин, ниацин и витамин С.

          Лечебните й ползи се допълват от нейните антисептични, антиоксидантни, спазмолитично, газогонни и тонизиращи свойства.

          Сред ползите на кардамона са кръвоспиращите, противовъзпалителните, детоксикиращите и антираковите му свойства. Чудотворните зрънца придава свежест на устната кухина, заради богатото им съдържание на етерични масла.

          Заради невероятни си мирис, тази подправка е предпочитана не само от източните кухни, но и от средиземноморската.

          Достатъчни са няколко зрънца, за да придадете невероятен вкус на ястията от месо, варивата и дори десертите. В Индия тя се побавя не само към готвените ястия, но и към сладоледите. Тази подправка влиза в състава на традиционното индийско масло.

          В скандинавските страни се използва при мариноването на херинга. Във Франция маслото от подправката се използва за производство на парфюми и кремове, които имат невероятен ефект върху кожата.

          Тя е чудесен начин за прочистите организма си напълно от всички вредни вещества.

          Кардамон може да си закупите не само в шушулка, но и на прах. 

          Богатият на антиоксиданти кардамон е превъзходно средство за детоксикация и пречистване на организма, тъй като осигурява пълно премахване на токсините от тялото. Той е чудесен източник на манган.

          Този елемент помага за производството на ензими, които успешно унищожават свободните радикали и спират тяхното развитие. Детоксикираният организъм създава идеални условия за производството на повече енергия от тялото,  по-добра устойчивост срещу вирусни атаки и подобрена обмяна на веществата.

          Чаша чай кардамон, приеман ежедневно, е гаранция за поддържане на тялото здраво и чисто от токсини.

          Счита се, че вълшебният кардамон действа добре на бъбреците (по- специално помага за разбиването и изхвърлянето на камъни). Приемът на лечебната подправка стимулира позивите за уриниране и понижава кръвното наляган и по този начин премахва калция и уреята, натрупани в бъбреците.

          Редовната употреба на кардамон може да помогне за лечение на голямо разнообразие от бъбреците, пикочния мехур и пикочните проблеми като камъни в бъбреците, нефрит, парене и болки при отделянето на урина.

          Също така често се използва при лечението на инфекции на пикочнатна система.

          От незапомнени времена източните лечители церят цистит с кардамон. Приемайте всекидневно запарка от подправката – по две чаши (една лъжичка сухо вещество на чаша вода). Лечението продължава до пълното излекуване.

          Характерното за цистит парене при уриниране бързо отшумява благодарение на мощните противовъзпалителни агенти, съдържащи се в подправката.

          Снабден с минерали като калий, калций и магнезий, кардамонът е превъзходен лек за сърцето, особено при високо кръвно. Калият е един от основните компоненти в кръвта, телесните течности и клетъчната плазма.

          За нормализиране на сърдечния си ритъм и контролиране на кръвното налягане в нормални граници, е необходим калий.

          Пийте две чаши чай дневно чай от вълшебната поправка, за да запазите сърцето си здраво.

          Страдащите от астма могат да използват кардамон, за да получат желаното облекчение и да се избавят от мъчителните симптоми на кашлица, задух и стягане в гърдите и хрипове.

          Кардамон помага при астма. Подправката помага на болния да диша по-лесно, стимулирайки циркулацията на кръвта в белите дробове. Освен това тя се бори ефективно с възпалението в бронхите и има успокояващ ефект върху възпалените и раздразнени лигавици.

          Затоплящият ефект на кардамона също помага за насърчаване отделянето и изхвърлянето на храчки от бронхите, което води до облекчаване на гърдите и предотвратява събирането на секрет в дробовете.

          Редовната употреба на кардамон, дори и в малки количества, оказва положително влияние върху пациентите с астма или бронхит. Просто добавете смляната подправка (една лъжичка) към чаша вряла вода или към чая, който обикновено консумирате.

          Против рак на гърдата, яйчниците или простатата.

          В богатия му химичен състав влизат фитохимикалите IC3 и DIM, които са добре познати като най-мощните убийци на рак. Те инхибират растежа на хормони, отговорни за рак на гърдата, рак на яйчниците и рак на простатата и др.

          Редовното консумиране на подправката може да помогне за предотвратяване на тези форми на рак.

          Също така, проучвания са установили, че мощните антиоксиданти, съдържащи се в нея,  са много полезни за хора, страдащи от рак на дебелото черво.
          Яжте половин чаена лъжичка кардамон на прах дневно, за да се преборите с раковите клетки и да защитите организма си от появата на такива.

          Предлагаме Ви и уникалната рецепта за приготвяне на йоги чай с кардамон, който е добра алтернатива да приемате лековитата подправка.

          За приготвянето му е необходимо да сложите 1/2 л вода да заври. След отстраняването й от котлона, добавете лъжица черен чай. Изчакайте няколко минути да се запари, след което върнете тенджерата отново на котлона и прибавете половин чаша прясно мляко.

          Добавете малко парченце настърган джинджифил, канела и кардамон на прах (по 30 грама). Оставете малко да поври. След свалянето на сместа от котлона, овкусете с мед.

        • Подобни продукти
        • Коментари
          Няма открити резултати
        • Коментари продукта
      • Newsletter