• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0882475669
    • Канела цейлонска смляна 1.000 кг

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан

     Цейлонската канела /Cinnamomum zeylanicum/ се добива от вътрешната кора на малко вечнозелено дърво, което вирее единствено в Шри Ланка. Наричат я още истинска канела /Cinnamomum verum/, за да бъде отличена от подобната на нея касия или китайска канела.

      

      Лечебните способности на канелата се дължат на трите активни компоненти в етеричните масла, намиращи се в кората: синамил ацетат, канелен алдехид и синамил алкохол. Освен това канелата е отличен източник на манган, фибри, желязо и калций, които са основните хранителни вещества за нашето тяло.

     1. Превенция на рак
     В изследване публикувано от изследователи в Министерството на земеделието в САЩ в Мериленд разкрива, че канелата намалява разпространението на левкемия и лимфома на раковите клетки. 

     Според учените канелата инхибира действието на някои ензими, фосфатази, които играят важна роля за улесняване на клетъчното делене.

     2. Регулира кръвната захар и действа отслабващо
     Проучванията показват, че канелата съдържа някои полифеноли, които могат да помогнат на хората с диабет тип 2 да регулират нивата на кръвната захар. Изследване публикувано в списание Diabetes Care през 2003 година установило, че хората страдащи от диабет тип 2, които приемали всекидневно между 3 и 6 грама канела дневно в продължение на 40 дни са отчели намаляване на кръвната захар от 18 до 29%.

     3. Намалява холестерола

      

     Калцият и фибрите в канелата действат буквално като четки на организма. Съществуват редица натурални рецепти, с които можете да постигнете изчистването на организма от вредния холестерол.

     4. Подобрява когнитивната функция
     Канелата действа като стимулант, благодарение на аромата, вкуса и съдържанието си. Подобрява паметта и действа позитивно и върху зрението.

     5. Подобрява кръвообращението
     Канелата съдържа кумарин, който в малки дози е изключително полезен. Той е познат като "разредител на кръвта”, която помага в циркулацията на кръвта и предотвратява образуването на кръвни съсиреци, които могат да доведат до сърдечни заболявания. Въпреки това, хората с нарушения в кръвосъсирването и приемащи лекарства за разреждане на кръвта – не трябва да приемат канела.

     6. Ставни болки и възпаления
     Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, канелата помага при облекчаване на болките и намаляване на възпаленията. Проучване проведено от изследователите в Университета в Копенхаген, пациенти, на които им са давали по половин чаена лъжичка канела с 1 супена лъжица мед всяка сутрин преди закуска са имали значително облекчаване на ставните болки и то само в рамките на 1 месец.

     7. Срещу гъбични инфекции
     Канелата има противогъбични и антибактериални свойства, които са изключително ефективни в борбата с подобни инфекции. Помага в унищожаването на микроби в жлъчния мехур както и при стафилококови бактериални инфекции.

     8. Отлично средство против настинка и възпаления на дихателните пътища
     Канелата е отлично средства за общи или тежки състояния на грип или настинка. Приемайте по една супена лъжица мед с ¼ чаена лъжичка канела в продължение на 3 дни. По този начин бихте се справили с хронична кашлица, болки в гърлото и при простуда.

     9. Подобрява храносмилането
     Канелата е ефективно средство за подобряване на храносмилането. Помага премахването на нежеланите газове и подобрява усвояването на храната. Алкализира организма като елиминира повишената киселинност, ефективно средство срещу диария и сутрешно гадене.

     10. Облекчава менструалните спазми
     Канелата е изключително полезна за здравето на жените, тъй като помага за облекчаване на менструалните спазми и дискомфорт.

     11. Против зъбобол
     Канелата е добро средство и при зъбобол. Направете си паста от мед и канела като нанасяте върху болния зъб докато стигнете до кабинета на зъболекаря.

     12. Подобрява имунитета
     Сместа от мед и канела е отлично средство и за укрепване на имунната система, премахване на умората.

     13. Елиминира лошия дъх
     В случай, че сте яли чесън или имате усещането, че устата ви мирише лошо – комбинацията малко мед с канела във вид на гаргара ще премахне неприятния дъх.

     14. Против главоболие
     Канелата се справя успешно с главоболието както и с високото кръвно налягане.

     15. Намалява инфекциите на пикочните канали
     Отлично средство срещу цистит, ако редовно ползвате по малко количество канела.

      

    • Подобни продукти
    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментари продукта
   • Newsletter