• Добавени продукти за сравнение
        Няма нищо в сравнение...
      • Вашите любими продукти
          Няма нищо в любими...
        • 0882475669
        • Джинджифил смлян 0.250 кг

          1 2 3 4 5
          Наличност:
          На склад

          Джинджифил млян е подправка за десерти, кейкове, дребни сладки, мармалади, компоти, сладка, също и за салати, зеленчукови ястия, сосове и др.  Приготвен е от изсушени и смлени корени джинджифил. Джинджифилът на прах е лишен от острата лютивина на пресния корен и може да се използва в ястия, където силната пикантност на джинджифила е нежелана.

           Подправката джинджифил е коренът на екзотичен храст –Zingiber officinale Rosc., за чиято родина се смята Южна Азия. Наименованието идва от санскрит и означава „рогат“, което е свързано с формата на джинджифиловия корен. У нас е познат също и с името исиот. Джинжифиловите корени се предлагат по три основни начина: в прясно състояние, консервирани в сироп или саламура и сушени.Сушената подправка се прави от узрели корени, които се предлагат цели, нарязани или смлени. В сушено състояние джинжифилът запазва аромата си, но губи част от острата си пикантност.джинджифилът се използва за ароматизиране на десерти, кейкове, сладка. Всеки в Европа познава английските джинджифилови сладки „Ginger bread“, а прочутите джинджифилови бонбони са всъщност парченца захаросан или карамелизиран джинджифил. С него може да се придаде пикантен аромат на плодови салати, компоти, мармалади.Джинджифилът се слага и в солени блюда – супи, сосове, зеленчуци със или без месо. Доматеният сос получава по-деликатен вкус, ако му се добави щипка стрит джинджифил. Можете да поръсите с него и салатата от червеното цвекло. Подходящ е за ястия, които съдържат повече целулоза, защото подобрява храносмилането.Джинджифилът се употребява самостоятелно или с подправки, имащи силен аромат. Чесънът и лукът се комбиринат добре с джинджифил.

           

        • Подобни продукти
        • Коментари
          Няма открити резултати
        • Коментари продукта
      • Newsletter