Тегло | 0.10 кг |
---|---|
Разфасовка | 0.100 кг, 0.250 кг, 1.000 кг |
Синапеното семе се употретребява още от древността като консервиращо и лечебно средство и като подправка. Синапът се комбинира добре с лук, чесън, копър, черен пипер и др.
Черния синап влияе върху вътрешни възпалителни процеси. Използва се при ревматизъм и простудни заболявания под формата на лапи. Те се приготвят от 1 с.л. синап /прясно смлян/ ,1 с.л оцет, затоплена вода и 1 с.л. брашно, колкото да се получи гъста каша. Тя се разтиля върху марля и се слага на болното място. Лапата се държи на повече от 15 мин.
Семената от черен синап служат като жлъчегонно средство, при остри заболявания на дихателните пътища. В този случай се приема вътрешно като се приготвя смес от 1 равна чаена лъжичка прясно смлян синап със 100 гр мед. Приема се три пъти на ден по 1 чаена лъжичка.