Бял синап семе – използва се за туршии и зеленчукови консерви, ястия от дивеч, риба, говеждо и птиче месо. Мленият синап е основната съставка на горчицата.
Алерген
от: 1.90 лв.
Бял синап семе – използва се за туршии и зеленчукови консерви, ястия от дивеч, риба, говеждо и птиче месо. Мленият синап е основната съставка на горчицата.
Алерген
Тегло | 1.00 кг |
---|---|
Разфасовка | 0.100 кг, 0.250 кг, 1.000 кг |
Синапеното семе се употретребява още от древността като консервиращо и лечебно средство и като подправка. Най-добрата горчица се добива от белия синап. Горчицата се получава като семената се смилат на едро и се пресоват на студено, за да отстрани тлъстото масло.Обезмаслената суровина се стрива до финно брашно, смесва се с оцет, за да се получи кашообразна консистенция, прибавя се сол и захар, а пожелание и канела, карамфил, бахар, люти чушки, естрагон, чесън и др. После горчицата се оставя да ферментира за 24 часа, след което е готова за консумация. Белия синап се използва и за приготвянето на кисели краствачик, както и други зимнини и консерви /1 с.л на 10 л течност/. Синапът се комбинира добре с лук, чесън, копър, черен пипер и др.