Тегло | 0.50 кг |
---|---|
Разфасовка | 0.050 кг, 0.500 кг |
Розовият пипер всъщност не е пипер – това са плодовете на малко цъфтящо дърво, чиято родина е Южна Америка. Плодчетата приличат на пиперените зърна, но за разлика от тях розовият пипер има по-мек и сладникав вкус, примесен с приятен плодов аромат. Розовият пипер придава на храната лютивост, която напомня повече на чили отколкото на черен пипер.
Зрънцата имат тънка чуплива обвивка, която лесно може да се стрие и да се използва като ароматна и ефектна подправка за блюда от риба или пиле.
Зрънцата на розовия пипер са много деликатни и се натрошават лесно. По-добре е да ги стриете с нож или хаванче за подправки вместо с мелничка за черен пипер. Използва се за подправяне на сосове, сирена, листни салати и бели меса. Плодовият му аромат го прави подходящ и за по-екзотични приложения, например в сладоледи и шоколади.