0
Вход и Регистрация

Канела цейлонска на кори

от: 9.30 лв.

Цейлонската канела  /Cinnamomum  zeylanicum/ е най-качественият вид канела, който се добива единствено в Шри Ланка. Името й идва от предишното име на островната държава – Цейлон. От древни времена тя се използва като подправка за сладки и солени ястия, а също и заради лечебните си свойства.

Тегло 1.00 кг
Разфасовка

0.100 кг, 0.250 кг, 1.000 кг

Код: 271 Категория:

Ползи

  • Канелата притежава потенциал за понижаване на кръвната захар при диабетици и при здрави индивиди. При диабетици кръвната захар на гладно се понижава с 18-29%, а при здрави индивиди с 8%;
  • Понижаване и на някои маркери на липидния метаболизъм като лош холестерол(LDL), общ холестерол и триглицериди. Понижението е от 7 до 30% за всички маркери, но тестовете са проведени единствени върху лица с диабет тип II. Забелязва се и увеличение на добрия холестерол (HDL). Няма доказателства за подобен ефект при здрави индивиди;
  • Подобрява инсулиновата чувствителност и може да служи за превенцията на развиване на метаболитен синдром и диабет тип II;
  • Мощен антиоксидантен ефект, който дори надминава известни билки като чесън и риган;
  • Потеннциален притовъзпалителен ефект, който може да се дължи на богатото съдържание на флавоноиди;
  • Потенциални ползи при третирането на невродегенеративни заболявания като болест на Алцхаймер и Паркинсон. Възможният механизъм се свърза с блокирането на определени протеини в мозъка и защитния ефект върху невроните. На този етап съществуват изследвания върху животни и ин-витро;
  • Подпомага борбата с бактериални и гъбични инфекции. Спомага при респираторни инфекции, причинени от гъбички, както и противодейства срещу бактериите салмонела и листериа;
  • Потенциален ефект при третирането на лош дъх и предпазване на зъбите от бактерии.
Търсене