0
Вход и Регистрация

Девисил

от: 3.99 лв.

Девисил – сушена листна подправка за бобената чорба, агнешки и пилешки супи, риба, дивеч, картофи, ориз, сосове.

Тегло 0.10 кг
Разфасовка

0.100 кг, 0.250 кг, 1.000 кг

Код: 88 Категория:

Ползите от девисил признат в козметологията: отвара от това растение може да изплакнете косата, което води до запълване на жизнената сила, намаляване на загубата на коса, здрави глиц.
Девисил притежава ярко изразен противовъзпалителен ефект и е незаменим при лечение на рани, включително и гнойни, ожулвания, отоци. За тази отвара девисил добавете вани, които се използват за компреси и да се измие.
Девисил се използва също и като упойка средство при нервно пренапрежение, мигренях , безпокойство. Смята се, че отвара от девисил помага дори и при алкохолна зависимост.
Широко се използват полезните свойства на растенията и за лечение на заболявания на червата. Настойки и отвари се използват при запек, метеоризъм така наречените "мързеливи" работата на червата, при червеи. За да се нормализира работата на червата, най-често се използва чай от корен от девисил, като глистогонного средство – пресни листа и стъбла.

  • Отвара от девисил приготвя се по следния начин. Една супена лъжица смлени растения се изсипва чаша вряла вода, след което варим във вряща вода под капака затворен в продължение на 30 минути. След изключване на котлона, отварата се охлажда за 10 минути. След това трябва да се въвеждат бульон до първоначалния обем преварена вода. Приемат се може по 1-2 супена лъжица три пъти на ден.
  • Инфузия най-често се прави от корени от девисил. За това една чаена лъжичка смлени растения се изсипва една чаша вряла вода. Оставете инфузия изстине, а след това прецедете през марля. Такава доза на инфузия могат да се консумират през целия ден в продължение на 5-6 пъти.
  • Каша или сок от листа от девисил употреба при тежко главоболие. За тази каша пресни листа и е наситен с тях превръзка, която прикладывается за храмовете.

Девисил и може да се използва в изсушена форма, като добавка към различни ястия. Пикантни и леко остър вкус ще си аромат на супи, сосове, салати. На вкус девисил няколко прилича на целината.

Търсене