• Добавени продукти за сравнение
        Няма нищо в сравнение...
      • Вашите любими продукти
          Няма нищо в любими...
        • 0882475669
        • Кимион на зърна 0.100 кг

          1 2 3 4 5
          Наличност:
          Изчерпан

          Кимион семе – подправка за колбаси, кюфтета, яхнии с месо, сирена, бульони.

          Тази съвсем изглеждаща обикновено на пръв поглед подправка е много полезна за нашето здраве. Кимиона е чудесна добавка към всяка диета. Кимионът е чудесен източник на желязо, което е от ключово значение за поддържане на имунната система здрава, както и за производство на енергия и поддържане на нашия метаболизъм. Деца, юноши, бременни или кърмачки, трябва да консумират повече желязо и кимионът е идеален източник за получаване на желязо. Облекчава настинки, треска и болки в гърлото. Подпомага храносмилането и облекчава запек. Кимионът е добре известен със своите ефекти върху храносмилателната система и учените казват, че той помага при правилното храносмилане на храната и на способността на организма да усвоява хранителните вещества. Благодарение на съдържанието на фибри, кимиона се отразява много благоприятно при хора страдащи от хемороиди. Той помага и за успешното изчистване на храносмилателния тракт. Когато учените направили по-обстойно изследване на кимиона установявали, че той съдържа и антиканцерогенни свойства, което е от ключово значение за предотвратяване на рак. Лабораторни мишки, на които е давано кимион не са развили тумори като другите, благодарение на способността за детоксикация на черния дроб и предотвратяване навлизането на свободните радикали в кръвта. Консумирането на кимион е чудесен начин за детоксикация. Витамините намерени в него са от съществено значение за здрава, млада и гладка кожа. Кимионът предотвратява газовете, намаляване мускулните спазми и спомага за спиране на диарията. Той укрепва костите, понижава нивата на кръвната захар и намалява пристъпите при хора страдащи от диабет.

          Приятния и пикантен вкус на кимиона го прави любима подправка в северноафриканската и азиатска кухня. Той е невероятно добавка към различни ястия на скара, като кебапчета и кюфтета. Освен това с него месните ястия стават изключително вкусни. Освен в месни ястия кимионът може да се използва и в безмесните – много си отива с домати и доматено пюре и е невероятно допълнение към сосовете за паниран кашкавал, хапки със сирене, хапки с кашкавал и вегетариански хапки. За засилване на вкуса на кимиона, може да го препечете, преди да го използвате. Може да оставите семената леко да се охладят и да го добавите към ястието. Той се използва и в месенето на тестени продукти – особено в хляба. Щипка кимион в хляба е стара европейска традиция и е особено подходяща за царевичния хляб.

        • Подобни продукти
        • Коментари
          Няма открити резултати
        • Коментари продукта
      • Newsletter